top of page
Search

Legends Trail 2022

Vrijdag 25 februari, vandaag is het dan zover! Vanavond 18.00 uur starten we (Monica, Brain en ik) op de 272 km trailrun door de Belgische Ardennen. Met een kleine 10.000 hoogtemeters en ware uitdaging. Dit jaar staan er meer deelnemers aan de start dan bij eerdere edities. Dat had alles te maken met het niet doorgaan van andere evenementen ivm Covid.


Na een goede voorbereiding waren we er klaar voor. Van te voren goed afgesproken wat er ook gebeurt we gaan samen richting de finish. Iedereen mag met ons mee lopen maar wij staan voorop. Na het begroeten van oude bekende is het startschot dan daar. We gaan met vol goede moed het avontuur starten.


De eerste kilometers gaan makkelijk en we lopen gelijk de nacht in. Na een pittig stukje langs de Ourthe waar we het pad even totaal kwijt waren komen we aan bij de eerste van de 4 checkpoints. Hier volgt een ritueel wat we nog een paar keer zullen herhalen. Hapje eten, droge sokken aan even kletsen, spullen aanvullen en door.


Op naar de volgende post. Ondertussen was Esther ook bij ons aangehaakt en samen hobbelen we heerlijk door de prachtige natuur. Het 2e stuk ging echt goed we kwamen dan ook redelijk vlot aan bij checkpoint 2 waar Gabrielle ons in de watte ging leggen. Hier heel even de oogjes dicht gedaan (hooguit 5 min) het gebruikelijke ritueel en weer vrolijk verder.


Het 3e stuk was het korste van de stukken tussen de checkpoints maar wel een met veel klimmen en dalen. Helaas kreeg Esther hier het zwaar en kon niks meer binnen houden dit leverde wat vertraging op maar desalniettemin waren we nog ruim voor de cutoff time weer bij de volgende post. Net voordat we deze post bereikten stonden vrienden Sanne, Gert-Jan en Alfred ons nog aan te moedigen en dat is natuurlijk altijd fijn. Even kletsen en gelijk weer door.


Checkpoint 3, aangezien Esther nog niet lekker was besloten we om onze wegen hier te laten scheiden anders zouden wij wellicht nog in problemen kunnen komen met de eind tijd. Op deze checkpoint zijn we het langst gebleven. Even slaap pakken was het idee maar slapen mocht alleen buiten en dat is nu niet echt heel prettig liggen. Ondanks onze goede spullen.

Na klein uurtje gelegen te hebben spullen weer ingepakt en door.


Nu nog 2 lange stukken en we zijn weer terug bij het begin. Dit gedeelte van de race is erg zwaar de Hooge Venen veel wind koud en zwaar parcour. Hier hebben we even door moeten rammen. Gelukkig kregen we wederom support vanuit Gert-Jan, Sanne en Alfred. Ook Alma stond ons met al haar enthousiasme weer op te vangen. De derde nacht in dat wordt taai. Brian begon wat te slaapwandelen en na overleg toch besloten om nog even 10 minuten te gaan liggen. Een powernapje kan wonderen doen en inderdaad na deze 10 minuten zat de pas er weer bij iedereen in. Op naar checkpoint 4 hier niet te lang treuzelen ons ritueel doen en door naar de post Chez Ingo waar we verwelkomt werden door Christine. Na het eten van een overheerlijke, tenminste zo voelde het, tosti en drinken van een Kerel (biertje) ons klaarmaken voor laatste stukje. Gaat het dan echt gebeuren lopen we deze ultra samen uit???

Wat kan er nog gebeuren. Laatste stukje gaat het gas nog even open omdat we anders bang zijn niet genoeg tijd over te houden. Het laatste stukje moet Brian ons laten gaan het tempo ligt net wat te hoog en hij haakt aan bij 2 anderen lopers.


Wij gaan vlot door en halen net voor de finish nog Francois en Sander in, nog even kletsen over hoe gaaf het wel niet is en dat we het toch echt gaan redden. Dan nader je de laatste kilometers en beseffen we ons dat we ruim binnen de tijd het gaan redden.


De ontlading en blijheid is dan daar. Monica beseft het zich nog niet helemaal zo gefocust ze was maar She did it. Een kleine 40 min later komt ook Brian met brede glimlach binnen en is voldaan. Nu heerlijk biertje drinken en bij komen.


Wat een avontuur weer! When heroes become legends !!!

Respect voor alle starters finishers en niet finishers, vrijwilligers en supporters mede dankzij jullie is dit gevoel onbetaalbaar!


46 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page